+31 50 737 00 18 fairback@gmail.com

Over ons

Moederorganisatie

Onze moederorganisatie Stichting Fair Back Foundation is in 2002 opgericht en sinds die tijd ondersteunt zij projecten die bijdragen aan de economische zelfstandigheid en zelfredzaamheid van kleine ondernemers in Afrika. Zo biedt Fair Back Foundation onder andere ondersteuning bij de opzet en exploitatie van kleinschalige bedrijfjes. Uitgangspunt is dat de bedrijfjes vanaf de start onder leiding staan van Afrikaanse ondernemers.
Doel: Het stimuleren van zelfstandig ondernemerschap in Africa

Onze 3 uitgangspunten

Zelfstandigheid/Zelfredzaamheid

Om zelfstandigheid en zelfredzaamheid te stimuleren dient gezamenlijk gestreefd te worden naar levensvatbaarheid van het project binnen een jaar om daarna te worden overgedragen aan de lokale ondernemers.

Onderwijs

Aan de bedrijfjes die wij helpen opzetten proberen wij altijd educatie te linken. Immers, wanneer een jongere een vak leert kan hij/zij later gemakkelijker in eigen onderhoud en dat van zijn/haar toekomstige gezin voorzien.

Duurzaamheid

Wij laten de mensen zien dat het duurzamer is om iets op te bouwen met de gedachte dat het ook voor een volgende generatie van belang moet zijn.

Werkwijze
Naast het bieden van financiële ondersteuning, verschepen wij de benodigde materialen en goederen ten behoeve van de te ontwikkelen projecten. Ook hulpgoederen zoals: ziekenhuisbedden, schoolmeubilair, rollators vonden, via ons hun weg naar Afrika.

 

Projecten

Afgeronde projecten in Winneba, Ghana:

Afgeronde projecten in Winneba, Ghana:

  • Naaiatelier met kledingwinkel
  • Lasbedrijf / werkleerbedrijf voor jongeren
  • Betonblokkenproductie
  • Grondverzetbedrijf
  • Communicatiecentrum, dat administratieve- en kopieerdiensten biedt.
  • Internetcafé en computerscholing

Fair Back Foundation heeft ook de bouw van 3 studentenappartementen voor 12 bedden financieel ondersteund en op die manier meegeholpen de leef- en woonsituatie van studenten te verbeteren.

Na het plotseling overlijden van onze Ghanese partner en goede vriend Benjamin Blankson Styles-Ocran zijn de projecten overgedragen aan de familie.

Afgeronde projecten in Oeganda:

In Soroti, Oeganda hebben we een kledingboetiek opgezet. Helaas bleek de boetiek niet levensvatbaar en hebben we het project moeten stopzetten. In Amuria, Oeganda hebben wij een nieuwe waterput geslagen op de Oriokot familie land.

In ontwikkeling:

Fair Back is bezig met de ontwikkeling van een werkgelegenheid/scholingsproject voor de lokale bevolking in een meer afgelegen gebied, 35 kilometer buiten het stadje Soroti, aan het Kyoga Lake in Oeganda. Het project behelst de opzet van een eenvoudige EcoLodge (EcoHotel). Binnenkort volgt meer informatie.